maanantai 22. huhtikuuta 2024

Siilossa piilossa

Juteltiin taannoin myynnistä ja markkinoinnista erään myyjän kanssa. Hän kertoi, että myyjänä hän ei juurikaan saa liidejä yrityksen markkinoinnilta. Ainoat markkinoinnin tuottamat liidit ovat kotisivuilla käyneet.


Kun ko. yrityksessä markkinointia kuitenkin tekee neljä henkilöä, tämä kummastutti. Kun kysyin osallistuvatko markkinoinnin ihmiset myynnin palavereihin - kummastuin vielä enemmän, sillä vastaus oli: "Eivät juuri koskaan".

Kuinka voi vielä tänä päivänä olla yritys, jossa markkinointi puuhastelee omiaan, eikä sitä edes kiinnosta mitä myynti tekee?

Kuinka voi olla mahdollista, että neljän hengen markkinointitiimi ei pysty tuottamaan valmiita liidejä myyjille?

Vähän kieli poskella ehdotin, että yksi markkinointihemmo kerrallaan voitaisiin valjastaa tekemään buukkauksia myyjille. Oppisivatpa he ehkä ymmärtämään paremmin myynnin liidien merkitystä.

Nyt ihan oikeesti kaikki markkinointi-ihmiset: Miettikääpä hetki, mikä on se Teidän tärkein tehtävänne. Jos myyntiä ei tule, niin kohta loppuu kaikki mukava brändin kirkastamisen kanssa puuhadtelu ja hassun hauskojen TikTok pätkien tekeminenkin. Tulkaa pois siilostanne piilostanne ja tehkää yhteistyötä myyjien kanssa. Silloin kuulette niitä asiakkaittenne tarinoita ja ongelmia, joihin kannattaa niitä markkinoinnin vähäisiä euroja laittaa.

Jos neljän hengen markkinointitiimi ei saa liidejä myynnille aikaiseksi, niin en usko, että kaikille löytyy työtuolia, kun musiikki loppuu. Kannattaa myös yrityksen markkinoinnista vastaavan johtajan pohtia, että kannattaisiko asioita tehdä jotenkin toisin - nyt kun se vielä on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.