keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Ihana kamala yhteistyö

Yhteistyön varjolla yritetään usein myydä monenlaista juttua. Yhteistyötä tarjoava taho haluaa luonnollisesti hyötyjä yhteistyöstä - eihän sitä muuten toki ehdottaisikaan. Usein yhteistyötarjouksen esittäjältä kuitenkin unohtuu se yhteistyön perusperiaate: siitä pitää molempien hyötyä - mieluiten yhtä paljon.


Yhteistyö on parhaimmillaan luottamuksellista ja molempia osapuolia taloudellisesti hyödyttävää liiketoimintaa. Sellaista, joka kasvaa ja kehittyy ajan kuluessa. Sellaista joka tuo molemmille kasvua ja kassavirtaa.

Pahimmillaan yhteistyö on yhteistyöksi naamioitua myyntiä, jossa toinen hyötyy ja toinen maksaa. Eikä maksaja juuri koskaan ole se, joka yhteistyötarjouksen on esittänyt. Usein tämän epäsuhdan huomaa jo heti tarjousvaiheessa, mutta joskus realiteetit paljastuvat vasta "yhteistyön" alettua. Tarjouksen esittänyt tienaa, mutta toiselle jää tekemästään työstä vain tekemisen ilo, joka sekin vaihtuu nopeasti suureen harmistukseen. Tulee huijattu olo. Tuntuu tyhmältä huomata tehneensä aivan pöljän ja/tai moraalittoman sopimuksen.

Myyjä; mieti vielä kerran, oletko oikeasti tarjoamassa kumpaakin osapuolta hyödyttävää yhteistyötä vai pelkästään tekemässä kauppaa. Näissä on mun mielestäni ihan vissi ero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.