lauantai 23. maaliskuuta 2024

Miltä näyttää ostohousut?

Olin autoliikkeessä käydessäni myyjille näkymätön - kuin ilmaa. Jo ulko-ovelta he olivat ilmeisesti havainneet, ettei minulla ole ostohousuja jalassa ja tulkitsivat ilmeisesti jalassani olevan selkeästi renkaanpotkimiskengät.

Käynnin jälkeen jäin pohtimaan, että mille ne näyttää ostohousut? Osaako joku kertoa?

Onko ne farkut, verkkarit, colleget, viiltosuojahousut, prässärit, shortsit vai minkälaiset? Miten se automyyjä voi jo kaukaa tunnistaa, että nyt on asiakkaalla ostohousut jalassa - tai etenkin sen ettei niitä ole.

Vähän sama juttu kenkien kanssa.
Mistä se automyyjä tietää, että asiakas on liikkeellä ihan vaan renkaita potkimassa? Minkälaisilla kengillä asiakas on tähän hommaan varautunut vai voiko niitä renkaita potkia vaikka varvassandaaleilla?

Ilmeisesti tuolloin jalassani olleet talvilenkkarit ovat selkeästi kategorioitavissa tuohon automyyjän epäkiitollisena pitämään renkaanpolkimiskenkä -kategoriaan. Eihän niissä nyt mitenkään voi autoa ostaa. Kyllä kai auton ostoreissulla pitää vähintäänkin pintanahkakengät olla. Jotain tasoa sentään voi kai ostajalta edellyttää, kun tämä kuitenkin tuo jaloissaan kuraa ja hiekkaa autopalatsin kiiltävälle kivilattialle. Vai pitäisiköhän jotain selkeästi muuttua?

Osaako joku siis kertoa, mille näyttävät ostohousut, mistä niitä voi ostaa ja mitä ne maksavat?

Onkohan muillakin toimialoilla myyjillä asenteita, jotka estävät kaupan tekemisen jonkun asiakkaan kanssa?

Kannattaiskohan jokaisen myyjän pohtia omalla kohdallaan, onko itsellä jotain tällaisia omituisia asenteita, jotka haittaavat kaupan tekoa - tai jopa estävät sen?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.