lauantai 30. marraskuuta 2024

Kaupan peruminen

"Pitäiskö ne mun kaupat sitte perua?"

"Niin - pitäiskö?"

Tällaiseen edellä olevaan isän ja pojan vuoropuheluun päättyy uuden VW Transporterin radiomainos.

Mainoksessa isä on mennyt tilaamaan "väärän" merkkisen pakun ja poika kertoo juuri myyntiin tulleesta uudesta Transportterista.

En tiedä pitääkö joku mainosta hauskana, mutta omaan myyjän korvaani sattuu pahasti tällainen kauppojen perumiseen kannustaminen.

Myyjän tulee mielestäni kauppoja tehdessään varmistaa, että ostaja on ostopäätöksensä tehnyt ihan vakaasti harkiten - etenkin näin arvokkaan hyödykkeen kohdalla. Tällaisen työpakun kohdalla tilaus saattaa sisältää myös esim. takatilan vaneroinnin, hyllyjen tai muiden  lisävaruteiden tilausta. Ei tällaista tilausketjua pidä lähteä rikkomaan vain siksi, että asiakas muuttaa mielensä.

Asiakkaan tulee mielestäni aina pohtia omaa ostostaan omien tarpeittensa ja mielihalujensa kannalta sekä tehdä tarvittavat vertailut eri vaihtoehtojen kesken etukäteen. Kaupan jälkeen on parempi vaan yrittää elää tekemänsä päätöksen kanssa - tai myydä hyödyke eteenpäin..

Kaupan peruminen on toki perusteltavissa silloin, kun tuote ei vastaa sovittua tai ostajaa on erehdytetty kaupanteossa.

Nämä minäkin hyväksyn, kun olen kerran autokaupassa tullut huijatuksi.Tuolloin ostamassani käytetyssä autossa oli merkittävä vika, jota ei voinut koeajolla havaita. Kauppias ei suostunut maksamaan korjausta, ei hinnan alennukseen eikä kaupan purkuun. Kärsin tappion omasta kukkarostani.

Alun radiomainokseen vielä palatakseni.

Onkohan Wolkkarin markkinoinnissa mietitty, että entäpä jos joku lähteekin nyt tästä mainoksesta inspiroituneena perumaan jo tehtyä Transportter kauppaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.