maanantai 27. helmikuuta 2017

Myyntimiehen downshiftaus



Olen tehnyt kauppaa reilusti yli 30 vuotta eri yrityksissä myymällä erilaisia tuotteita ja palveluita; parhaana vuonna myyntini on ollut yli 15 milj. €. Siinä sivussa olen toki tienannut itsellenikin vähän korvauksia menetetystä vapaa-ajastani. 

Nyt halusin tehdä jotain ihan muuta eli päätin reippaasti downshiftata oman elämäni ja tehdä välillä jotain muuta kuin rahaa. Aloitin uuden työni vanhusten kotihoidossa. Tiedän, että vanhukset tarvitsevat tällä hetkellä apua enemmän kuin ehkä koskaan. Kotihoidon resurssit ovat kaikkialla täysin riittämättömät. Koska minä voin, niin nyt haluan antaa oman osani tähän työhön. 


Uusi työni ei enää vaadi minulta markkinoinnin tai myynnin osaamista ja siksi päätin samalla myös vähentää oleellisesti somessa käyttämääni aikaa – se ei vaan tällä hetkellä ja tässä tehtävässä tunnu enää tärkeältä. Vanhusten asiat ovat nyt prioriteettilistani kärjessä ainakin seuraavat puoli vuotta, ellen saa jostain mieltä järisyttävän mielenkiintoista työtarjousta oman parhaan osaamisalueeni töistä; myynnin ja/tai markkinoinnin parista. 

Toki tulen varmasti kirjoittamaan blogiini vanhoja tarinoita myyntimiesurani varrelta. Tulen varmasti myös twiittaamaan havaitsemistani epäkohdista sekä päivittäisistä ilon aiheista. Syksyllä katson työelämää taas avoimin mielin ja silloin on aika vetää yhteen kokemuksiani tästä työstäni ja kokemuksistani vanhusten kotihoidon parissa. Uskon, että minulla on paljon opittavaa vanhuksilta ja toivon, että voin omalta osaltani lievittää heidän yksinäisyyttään ja tarjota edes pienen hetken aitoa välittämistä ja läsnäoloa. 

Pitäkää huolta teille läheisistä vanhuksista. Se ei vaadi teiltä paljon aikaa, mutta jonkun verran viitseliäisyyttä kylläkin. Vanhukset ansaitsevat huomiomme.  

Meistä kaikista tulee joskus vanhoja – kuinka itse haluaisit silloin tulla kohdelluksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.