maanantai 11. toukokuuta 2015

Paras työhuone ikinä



Työhuoneessani aivan hiljaista ja siellä tuoksuu puu. Työpöytäni on pienen ikkunan edessä ja nostaessani katseeni läppärini näytön yli näen ikkunasta metsikön takana aukeavan järven. Aurinkoisina päivinä avaan työhuoneeni oven ulos terassille ja silloin kuulen kaikkialta pikkulintujen laulua tai kuikkien huutelua järvellä.

Näkymä työhuoneeni ikkunasta
Tällainen on työhuoneeni kesällä, silloin kun teen etätöitä mökkini vieressä olevassa pienessä aitassa. Olen jo useina vuosina tehnyt siellä kesäisin etätöitä, koska siellä on vähemmän häiritseviä tekijöitä ja siellä olen yleensä hyvällä ja iloisella mielellä – tämänhän vastapuoli kuulee puhelimessa.

Asiakkaani eivät yleensä huomaa, että vastaan puhelimeeni kesämökilläni. Toisinaan teen kuitenkin töitäni työhuoneeni terassilla ja silloin olen muutaman kerran kuullut asiakkaani ihmettelevän taustalta kuuluvaa linnunlaulua (kai variksen kraakkumistakin voi linnun lauluksi kutsua). Tällöin olen sanonut, että hoidan mielelläni myyntikäyntieni buukkausta ja tarjousten perään soittelua mökillä. 

Aloittaessani myyntimiehenä, kaikki puhelut piti hoitaa lankapuhelimella konttorilta ja vasta 80-luvun lopulla sain ensimmäisen matkapuhelimen, jolla puheluja saattoi hoitaa myös tien päällä. Nykyään kehittyneet pilvipalvelut mahdollistavat sähköpostin, netin ja kaikkien tarvittavien ohjelmien käytön mobiilisti – missä vain niin haluan. Miksi siis enää pitäisi istua kauniina kesäpäivänä sisällä toimistossa, jos ei ole aivan pakko? 

Tulevaisuudessa etätyö tulee varmasti lisääntymään, kunhan vain osataan ottaa käyttöön kaikki tekniikan tarjoamat mahdollisuudet ja ymmärretään etätyön mahdollisuudet ja sen vaikutus työn tuloksellisuuteen ja työssä viihtymiseen.

Minulla on siis kesäisin käytössäni paras työhuone  Siellä on ilo tehdä töitä ja siellä on rutkasti myös tilaa uusille ideoille ja luovuudelle. Siellä voin kaikessa rauhassa miettiä ja kehitellä uutta. 

Tervetuloa kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.