maanantai 18. toukokuuta 2015

Tyttären syntymäpäivät


Limusiinikyytiä synttäreillä

Tyttäreni täytti viikonloppuna 30-vuotta ja hänen kaverinsa hakivat hänet lauantaiaamuna yllätyssynttäreihin valkoisella, erikoispitkällä limusiinilla. Juhlat jatkuivat aikaiseen sunnuntaiaamuun asti, mutta seuraavana päivänä juhlimista jatkettiin vielä perheen ja sukulaisten kesken. 

Järjestimme tyttärellemme syntymäpäivät Puotilan kartanolla brunssin merkeissä. Historiallinen Puotilan kartano on upea ja merenläheinen ympäristö luonnonkaunis, varsinkin näin keväällä ja myöhemmin kesällä. 

Meille oli varattu kartanon ns. keltainen kabinetti ja tarjolla oli maittava brunssi ”American BBQ” -teemalla. Ruoka oli mainiota ja palvelu ystävällistä. Puotilan kartano loi juhlallemme upeat puitteet. 

Puotilan kartano
Puotilankartano (Botby gård) sijaitsee itä-Helsingissä (Puotilassa). Kartanon historia ulottuu ainakin 1540-luvulle asti. Kartanon päärakennus ja siipirakennukset rakennettiin 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa. Siipirakennuksista on jäljellä enää Pehtorintalo, jossa nykyään toimii kesäkahvila Svenkka. Puotilan kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun alkuvuosilta. 

Helsingin kaupunki teki muutama vuosi sitten kartanosta kaupat sen nykyisten omistajien kanssa. Puotilan Kulttuurikartanon kanssa tiiviissä yhteistyössä toimii Puotilan kartanon ystävät -yhdistys, jonka tarkoitus on elävöittää kartanon kulttuuritoimintaa. 

Kartanon mittava remontti valmistui viime vuonna ja talo on nyt palautettu vanhojen aikojen arvoonsa. Rakennus on upeasti kunnostettu 1800-luvun linjausten mukaan ja kartanoon on palautettu sen kustavilainen henki. Remontissa vanhaan kartanoon istutettiin uudenaikainen talotekniikka. Myös kartanon pihaa ehostettiin ja sinne on tehty uusia terasseja sekä esiintymislava. Kartanon pihapiirissä sijaitseva entinen viljamakasiini on nykyään Puotilan kappeli ja se on Helsingin suosituimpia vihkikappeleita. 

Kun haluat viettää mieleenpainuvat juhlat ystävien tai suksulaisten kesken kauniissa, historiallisessa miljöössä tai käydä vaikkapa vain asiakkaiden kanssa syömässä hyvin, suosittelen tutustumaan Puotilan kartanoon. Itä-Helsingissä tämä tasoiset vaihtoehdot ovat aika vähissä eikä vastaavia ole Helsingissäkään kovin montaa tarjolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.