maanantai 4. toukokuuta 2015

Kahvia ja antiikkia

Paljon autolla ympäri Suomea liikkuvana, on moni taukopaikka tullut minulle vuosien varrella tutuksi. Eräät taukopaikat ovat vuosi toisensa jälkeen olleet minun suosiossani ja niihin pysähdyn usein pelkästään siksi, että paikka on mielestäni aina pysähdyksen arvoinen.

Yksi tällainen vakiopaikkani on mökkimatkamme varrella, Porvoosta kohti Kouvolaa vievä 6-tien vieressä sijaitseva Antik-Anna. Paikka sijaitsee Pukarolla, hieman ennen yleisesti tunnettua ja suosittua isoa taukopaikkaa Pukaron Paronia, joka valitettavasti vie laajuudellaan ja valikoimallaan varmasti monta asiakasta Antik-Annalta. Suosittelen kuitenkin edes välillä pistäytymään myös Antik-Annassa.


Antik-Anna

Antik-Anna on kahvilan lisäksi myös antiikkimyymälä, josta löytyy monenlaisen vanhan tavaran lisäksi myös uutta sisutus- ja lahjatavaraa. Kahvilasta pääseen suoraan vieressä olevaan latoon, josta löytyy vanhoja, mutta kunnostettuja antiikkihuonekaluja. Ladon yläkerrasta löytyy lisäksi kirpputori.

Antik-Anna on mainio paikka katsella menneiden aikojen tavaroita. Pöydiltä löytyy vanhoja astioita, lehtiä, työkaluja ja vitriineistä leluja, koriste-esineitä yms. Täältä löytyy esineitä omasta lapsuudestani ja ne tuovat paljon muistoja mieleen: Juuri tuollaisella autolla leikin lapsena ja tuollaisista kupeista mummo tarjoili aina kahvit vieraille - Lämpimiä muistoja siis vuosien takaa. Tämä on osaltaan juuri paikan viehätys.

Kun istuu hetken kahvilan vaaleilla tyylihuonekaluilla kalustetussa kahviossa ja seuraa sisään tulevia ihmisiä, on hauska huomata, että osa pariskunnista on selvästi tullut paikalle ainoastaan vaimon toivomuksesta katsomaan ja ostamaan sisustustavaroita. Miehet kulkevat vaimonsa perässä sisutustavaroiden täyttämässä hallissa hiukan poissa olevan näköisenä ja heidän kiinnostuksensa tavaroihin on silminnähden vähäistä.

Tähän on rehellisesti todettava, että näin minäkin ensimmäisen kerran toimin, mutta vuosien kuluessa olen huomannut, että Antik-Annassa on aina jotain mielenkiintoista katsottavaa vuosien takaa myös minulle. Pieni pysähdys Antik-Annassa on muistorikas hetki menneisyydessä, jonka päälle saa lisäksi nauttia hyvät kahvit tuoreen pullan kera. 

Kannattaa pistäytyä kokeilemassa - Suosittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.