torstai 12. marraskuuta 2015

Kiinalaista palvelua


Puerto de Mogan, Gran Canaria

Olin vaimoni kanssa taas tavanomaisella talvimatkallamme Gran Canarialla. Eräänä iltana poikkesimme syömään Playa Del Inglesin keskustassa Asian Palace nimiseen kiinalaisravintolaan.
Paikka oli melko pieni, mutta asiakkaita oli kohtuullisen paljon. Heti aluksi hämmästyin palvelun nopeutta sekä tarjoilijoitten määrää. Meidät pöytään johtanut tarjoilija antoi meille ruokalistat ja hetken päästä toinen tarjoilija tuli jo kysymään mitä mahdollisesti haluaisimme juoda. Tilauksen saatuaan hän poistui pikaisesti hakemaan juomia. Pian hänen tuotuaan juomat pöytäämme ja otettuaan vastaan ruokatilauksemme, pöytäämme saapui kolmas tarjoilija tuoden mukanaan ohuita riisikakkuja ja niiden kanssa nautittavaa kastiketta alkupaloiksi.

Pian pöytäämme saapui neljäs tarjoilija tuoden lämpöalustat ja kohta saapuikin jo tarjoilija numero kaksi mukanaan ruokamme. Hän toivotti meille hyvää ruokahalua ja poistui paikalta.

Nautimme maukkaasta ruuasta ja lopetettuamme, kuin tyhjästä ilmestyi tarjoilija numero kolme keräten pois likaiset astiat sekä lämpöalustat. Hänen poistuttuaan oli paikalla hetkessä tarjoilija numero kaksi tiedustelemassa haluammeko jotain jälkiruokaa ja kun ilmoitimme haluavamme vain maksaa, hän poistui hetkeksi. Palatessaan hänellä oli kaksi erilaista pulloa hunajarommia, pari pientä lasia ja lasku lautasella.

Hän asetti laskun lautasineen pöydälle, laittoi pienen lasin kummankin eteen tiedustellen, kumpaa hunajarommia saisi olla. Hän kaatoi molemmille täyden lasin haluttua hunajarommia ja kehoitti katsomaan laseja tarkkaan. Sitten hän jätti molemmat pullot pöytään ja poistui paikalta. Katselimme hämmästyneinä lasejemme pohjia juoman läpi: vaimon lasissa oli alaston mies vehje tanassa ja minulla alaston nainen haarat levällään - melkoiset pornolasit siis. Kun lasin joi tyhjäksi kuva häipyi.
Kun tarjoilija palasi hetken kuluttua hakemaan rahoja hän antoi vaimolleni lahjan – kiinalaisen kalenterin vuodelle 2016. Rommipullot jäivät pöytään eli ne olisi voinut vaikka kummankin juoda, jos olisi halunnut - ilmaiseksi. 

Tällaisessa paikassa käy mielellään, täällä asiakas tuntee olevansa kuningas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.