maanantai 27. marraskuuta 2023

Ammattisammakko

Myyjänä kuuntelen aina ostajan roolissa tarkoin myyjän sanomisia. Tarkkailen myös kuinka hyvin hän huomioi kuulijansa ja miten hyvin hän on perehtynyt asiakkaansa businekseen ennakolta.


Yksi minua myyjässä ehkä eniten ärsyttävä piirre, on tapa päästellä suustaan ammattisammakoita. Siis ammattitermejä, joita kaikki paikalla olevat eivät välttämättä ymmärrä. Usein myyjä ei tätä edes itse tiedosta, eikä siksi vaivaudu näitä edes pyytämättä selittämään. Myyjän kannattaakin harkita käyttämiään termejä ja avata niitä, jos on pienikin epäilys niiden ymmärryksestä kuulijoilla.

Samaan kategoriaan menevät myös presentaatiot, joihin myyjä on laiskuuksissaan lisännyt vieraskielisen sivun. Jos myyjä ei viitsi kääntää kaikkea kuuljoiden kielelle, niin ainakin olennaiset termit pitää esitettäessä kääntää. Muuten on ihan sama sanoa vaikka Kvak!
🐸

Kun myyjä kohdistaa puheensa palaverissa vain yhdelle henkilölle, kuulevat muut vain hänellä pelkkää kurnutusta. Kvak! Kvak!
🐸🐸

Kun myyjä alkaa puhumaan täysin asiakkaalle tarpeettomasta ja vieraasta asiasta, on selvää, ettei hän ole tehnyt riittävän perusteellista pohjatyötä. Nyt myyjällä hyppii jo suun täydeltä ulos ammattisammakkoa.
Lomps! Lomps! Loikitaan!
🐸🐸🐸

Tähän väliin hieman mukaeltu lastenlaulu. Kaikki halukkaat voivat laulaa mukana.
Lähtee kolmannella..1..2...3

🎶 Pienet sammakot, pienet sammakot ne lystikkäitä on.
Pienet sammakot, pienet sammakot ne myyntiä edistä ei.🎶

Myyjä. Älä päästä suustasi ammattisammakoita. Skarppaa tekemistäsi, harkitse käyttämiäsi termejä ja huomioi kuulijasi - älä ole liian laiska huomioidaksesi asiakkaitasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.