keskiviikko 19. elokuuta 2015

Fillarilla stadiin



Kesä on nyt Hesassa kauneimmillaan, joten päätin lähteä kokemaan sen fillarin selästä. Edellisestä pyöräretkestäni on kulunut jo useita vuosia ja stadin keskustassa en ole pyöräillyt ikinä. Myyntimiehenä liikun yleensä mieluumin autolla. Nyt halusin kuitenkin lähteä kokeilemaan Baanalla pyöräilyä, joten raahasin pyöräni metroon ja jäin pois Hakaniemessä.
Tauolla Merisatamanrannassa ja aurinko paistaa
Hakaniemessä pyöräilin hiljaisia rantoja pitkin ja Pitkänsillan ylitettyäni kurvasin vehreän ja vilpoisan Kaisaniemen puiston kautta Rautatieaseman ja Sanomatalon ohi Baanalle. 

Baana oli odotusteni mukaisesti selkeä ja turvallinen kevyenliikenteenväylä, jossa yllättävintä oli ehkä sen hiljaisuus. Alhaalla kuilussa kulkevaan Baanaan eivät juuri liikenteen äänet kuulu. Keskipäivän aikaan Baana oli muutenkin kovin hiljainen ja sitä pitkin pyöräilin sujuvasti Ruoholahteen, josta jatkoin rantoja pitkin Café Carusellin vieressä Merisatamanrannassa olevalle Helsingin Jäätelötehtaan perinteiselle jäätelökioskille.

Rannalla nautin hetken aikaa herkullisesta jäätelöstä. Jatkoin matkaani edelleen rantaa pitkin ohi Café Ursulan ja Etelä-Sataman Kauppatorille, jossa ihmettelin hetken turistien paljoutta. Moni ulkomaalainen oli selvästikin innoissaan Helsingistä aurinkoisen ja lämpimän ilman suosiessa heidän vierailuaan kauniissa kaupungissamme. Monen eri maan kansalaisten kamerat tallensivat torin tunnelmaa ja kojujen tarjontaa heidän kuvatessaan matkakuvia muistojensa albumeihin.

Jatkoin matkaani torilta pitkin Pohjoisrantaa Merihakaan ja sieltä Kalasataman uuteen kaupunginosaan. Kalasatamassa moni asia on vielä keskeneräinen, mutta siitä on rakentumassa pikku hiljaa oma idyllinen osa merellistä Helsinkiä. Kalasatamasta jatkoin pyöräilyäni Kulosaaren vanhan huvilakaupunginosan läpi Herttoniemeen ja sieltä edelleen kotilähiööni Mellunmäkeen.

Aivan mahtava kokemus, joka täytyy tehdä vielä jonain aurinkoisena päivänä uudestaan.
Kauniina kesäpäivänä kannattaa mielestäni nauttia stadista fillarin selässä pitkin rantoja – ja niitähän Hesassa onneksi riittää. 

Minut yllätti positiivisesti, kuinka hyvin fillaristit on huomioitu Hesassa mainioilla pyöräteillä tai selkeästi pyörille erotetuilla osilla ajoradasta. Melkein koko matkani saatoin ajaa pyöräteitä pitkin. Suosittelen kaikille pyöräilystä nauttiville kesäistä fillariretkeä stadin rantoja pitkin. 

Turvallista (pyöräily)kesää kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.