tiistai 4. elokuuta 2015

Myyntimies ruumiillisessa työssä



Kaverini Teijo soitti minut apuun, koska hänellä oli tarvetta riuskalle työmiehelle. Tehtävänä oli kaivaa 12 metriä pitkä ja syvimmältä kohdaltaan lähes metrin syvyinen oja heidän talonsa uutta sadevesiviemäriä varten. Lupauduin hommiin ja hurautin siitä paikasta autolla Nurmijärvelle.

Teijo oli kaivanut jo suurimman osan ojalinjasta, mutta sitä piti vielä kauttaaltaan syventää sekä saada siihen sopiva kaltevuus. Muutenhan homma ei olisi ollut kovin kummoinen ponnistus myyntimiehellekään, mutta maaperä oli kovaa savea, josta lapiolla irtosi vain pieniä paloja kerrallaan.
Mies ojassa (ei tekstin mies eikä oja)

Vanha sadevesikaivo sai jäädä paikoilleen, mutta sen sisään asensimme uuden pohjan, jossa oli valmis paikka poistoputkelle. Uuden pohjan sovittelu paikoilleen oli tarkkaa ja työlästä puuhaa. Lopulta se saatiin paikalleen, kun vanhasta kaivosta oli rälläköity pois pala putkea.

Uuden kaivonpohjan alle Teijo ujutti tiiliskiven, jotta kaivon pohja olisi mahdollisimman korkealla parhaan mahdollisen juoksutustuloksen aikaan saamiseksi. Uuden kaivopohjan ympärille vanhaan putkeen Teijo ruiskutti Soudal merkkistä LVI-uretaanivaahtoa, joka laajeni hienosti täyttäen kaikki ylimääräiset kolot. Nyt kaivo oli pohjan ympäriltä vesitiivis.

Pitkien muovisten putkien yhteen liittäminen sujui sulavasti, kun niihin ruiskutti asennusvaiheessa hieman aseöljyä liukastamaan muhvin sisällä olevaa kumitiivistettä. Vatupassilla tarkistin vielä ennen ojan täyttöä, että kaikki putket olivat oikeassa kulmassa. Sen jälkeen kokeilimme vielä vettä kaivoon letkusta ruiskuttamalla, että kaivo toimi kuten pitääkin eikä vesi jäänyt mihinkään seisomaan ja valui oikeaan suuntaan pois kaivosta.

Sitten vaan lapioimaan savea takaisin ojaan: Melkoinen homma, eikä kovin helppoakaan. Paakkuinen savi ei oikein asetu, joten sitä piti hieman kastella. Lopulta kaikki oli taas melkein kuin ennen, paitsi että nurmikon poikki kulki nyt ankean harmaa savinen linja. 

Kaikkeen tähän ojankaivuu-sadevesiviemäri-urakkaan kului hieman alle 5 tuntia kahdelta mieheltä yhdellä puolen tunnin kahvitauolla. Oli taas mukavaa myyntimiehenkin tehdä vaihteeksi kunnon ruumiillista työtä – ja kyllä illalla sitten uni maittoikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.