maanantai 20. huhtikuuta 2015

Eduskuntavaalit 2015



Tämä vuosi on taas eduskuntavaalien vaalivuosi. Oli mukava seurata, että media sai vihdoinkin paljon kaipaamiaan mainoseuroja, kun monet eduskuntaan haluavat täyttivät ilmoituksillaan erilaiset julkaisut. Oman osansa saivat niin isot päivälehdet ja aikakausilehdet, kuin myös pienet paikallislehdetkin. Vaalivuosi saattoi siis helpottaa monen julkaisun elämää ainakin hetkellisesti. Varmasti myös moni mediamyyjä sai oman pienen osansa tästä mediakakusta paremman provision muodossa.

Tienvarsi-ilmoittelussa oli mielestäni havaittavissa paikoitellen selvää lisäystä edellisiin vaaleihin, joten ainakin joku tienasi myös tänä vuonna mainosten painamisella. Silläkin alalla mainoksista kertyvät eurot ovat olleet jo pitkään vähenemään päin, joten tämä oli kaivattu piristys myös painoalalle. Graafisen alan myyjätkin ovat palkkansa ansainneet ja huomasin, että myös vaalimainosten tuotekehittelyynkin oli panostettu. Kouvolan suunnalla olivat uutuutena käytössä muotoon puristetusta kartongista tehdyt julistepohjat, jotka arvatenkin olivat perinteistä vaneria kevyemmät, mutta kuitenkin jämäkät.

Tienvarsimainosten hurja koko oli paikoitellen myös ihmetyksen aihe: monesti kuvassa oli huomattavasti luonnollista kokoa isompi ihminen. Tienvarsi-ilmoitteliussa käytettiin paikoitellen myös pieniä peräkkäin olevia ilmoituksia, joissa kaikissa oli vain yksi sana. Ohi ajaessa ja peräkkäin luettuna niistä muodostui ehdokkaan vaalilupaus sekä lopuksi nimi ja numero. Osassa ilmoituksia oli vain nimi ja numero.

Eduskuntavaalit 2015
Ennen omaa äänestystäni kokeilin mielenkiinnosta paria vaalikonetta. Niiden tuloksilla ei lopulta ollut omaan päätökseeni juurikaan vaikutusta, sillä olin tehnyt oman valintani omista lähtökohdistani jo huomattavasti ennen vaaleja. Vaalikoneella halusin lähinnä vain varmistaa, mitä oma ehdokkaani eri asioista ajatteli.

Itse äänestin jo hyvissä ajoin ennakkoon, asuntoini lähellä sijaisevassa ennakkoäänetyspaikassa. Halusin hoitaa asian itselleni parhaiten sopivana ajankohtana ja koska olin siis jo varma ehdokkaastani, oli helpointa äänestää jo ennakkoon.

Eilinen loppuilta (19.4.2015) meni vaalivalvojaisia katsellessa. Vuorokausi ehti jo vaihtua ennen kuin maltoin käydä nukkumaan. Keskustan voitto ei tullut varmaan kenellekään yllätyksenä, sillä olivathan kaikki gallupit sitä jo lupailleet. Persujen vahva kakkosija sekä Kokoomuksen kolmosija paikkamäärissä sen sijaan olivat ehkä pieni yllätys, kuten myös SDP:n iso tappio sekä Vihreiden vahva vaalivoitto.

Nyt siis ladataan toiveet Juha Sipilän myyntimiestaidoille: kuinka tässä tilanteessa neuvotellaan paras ja toimivin hallituskokoonpano, jolla laitetaan Suomi kuntoon? Lähipäivät tai viikot näyttävät millä poppoolla ja Korjausliikkeellä Suomea viedään eteenpäin, mikä on suunta Suomelle ja saammeko mitä olemme tilanneet. Toivottavasti saamme nyt ainakin taloutemme ja vientimme vauhdilla kasvuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.