perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kevätflunssa



Yli kolmenkymmenen työvuoteni aikana olen ollut sairauden takia pois töistä vain kerran. Yleensä olen aina sairastellut flunssat yms. viikonloppuisin. Nyt kun olen lomautettuna, minuun iski keskellä viikkoa ikävä ja voimakas kevätflunssa. Ilmeisesti on tullut ulkoiltua koiran kanssa hieman liian kevyissä vermeissä, kun ilma on kuitenkin toisinaan vielä aika kolea ja tuultakin on piisannut.

Flunssaisena lepo on parasta
Eilen aamulla kurkkuni oli todella kipeä ja kaikkia lihaksiani särki. Aamupalaksi otinkin siis kourallisen vitamiineja ja pari Buranaa. Kurkkua hoidin perinteiseen tapaan ottamalla lusikallisen Echinaforce tippoja raakana sekä Koskenkorvaa (tosin tätä jälkimmäistä vain kurlaukseen). Isälläni oli aikoinaan tapana torjua alkavaa kurkkukipuaan kurlaamalla kurkkuaan vuorotellen Korkenkorvalla ja suolavedellä. Itse olen pitäytynyt pelkässä Kossussa, koska suolavesi on vielä sitäkin karmeamman makuista eikä toisaalta noita Echinaforce tippojakaan kukaan varmaan maun takia ota.

Aamupäivällä oloni oli vielä kohtuullinen, mutta iltapäivällä tuntui jo siltä, että kohta kuolema korjaa pois. Yöllä iski jo lopulta pelko siitä, etten kuolekaan vaikka olo on aivan kamala.

Tänään illalla on yhdistyksemme (Luottomiehet ry) kevätiltamat Ravintola Kaarle XII:ssa, mutta taidan suhtautua niihin tällä kertaa hyvin koiramaisesti: 

Jos sitä ei voi syödä (tarjolla olisi kolmen ruokalajin illallinen) 
tai sen kanssa ei voi leikkiä (tarjolla olisi mukavaa seuraa), 
niin sen päälle pitää kusta (siellä on kuitenkin lopulta tylsää ja huomenna on krapula).

Vietän siis mieluummin tämän illan kotona vaimoni ja koirani seurassa parantelemassa oloani. Uskon, että oloni on jo huomenna parempi – kiitos oikean lääkityksen ja levon.

Vinkkinä muille: 
Älkää antako kevätauringon hämätä - liian kevyt vaatetus näin aikaisin keväällä voi
kostautua kevätflunssana ja se ei ole mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.