keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalla



Perintätoimisto, jossa työskentelin, teki yhteistyötä Kotkan kaupungin kanssa perintäasioissa eli hoiti kaupungin kaikkien eri yksiköiden laskusaatavien perintää. Kerran minua pyydettiin Kotkan Kaupungintalolle kouluttamaan kaikkia kaupungin laskutuksesta vastaavia henkilöitä perintäasioissa.

Koska tarkoitukseni oli esitellä myös konkreettisia esimerkkejä sekä vastata paikalla olevien kysymyksiin, otin mukaani yrityksessämme kyseisen asiakkaan perintäasioita käytännössä hoitavan perintäneuvottelijan Annan, sekä hänen esimiehensä Tarjan.

Kotkan kaupungintalo
Lähdimme ajoissa Helsingistä kohti Kotkaa minun autollani ja saavuimme hyvissä ajoin paikalle. Kotkan kaupungintalo olikin helppo löytää, koska sen sijainti on varsin keskeinen: Talo sijaitsee Kotkan keskustorin reunalla.   

Massiivinen kuusikerroksinen, kapearunkoinen kaupungintalo on Arkkitehti Erkki Huttusen 1930 luvulla suunnittelema. Monumentaalista funktionalismia edustava talo sulkee kokonaan toriaukion itälaidan. Julkisivujen symmetrian rikkovat keskiakselista sivuun sijoitetun valtuustosalin kapeat ja korkeat ikkunat. Ala-aulan ja portaikon lepotasojen lattioissa on kunkin kerroksen toimintoja kuvaavat taiteilija Bruno Tuukkasen mosaiikit.

Kotkan kaupungintalon valtuustosali
Luentotilaksi oli varattu kaupungintalon valtuustosali, joten odotukset tilan koon ja akustiikan suhteen olivat korkealla – eivätkä ne tuottaneet pettymystä. Valtuustosali oli valtavan suuri avoin ja korkea tila, jossa puhujalle oli varattuna oma leveä korokkeensa keskellä salin etuosaa. Valtuustosalin toisella seinällä oli valtavan korkeat ikkunat, jotka toivat kevätauringon valon sisälle, mutta jotka onneksi voitiin peittää verhoilla, jotta dataprojektoria voitiin käyttää.

Valtuustosali tuli täyteen kaupungin laskutuksesta vastaavista henkilöistä ja aloitimme koulutuksen. Olin pitänyt suunnilleen samansisältöisen koulutuksen useissa eri yrityksissä ja muutamassa kunnassakin, mutta siitä huolimatta valtuustosalin juhlava ympäristö ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalla pitämäni esitys jännitti aluksi hieman. Kaikki sujui kuitenkin mainiosti ja koulutuksen jälkeinen ”keskustelua” –osio venähti melko pitkäksi: useat henkilöt halusivat tiedustella perintäneuvottelijaltamme jotain yksittäistä konkreettista perintäasiaansa sekä kysellä lisää toimintatavoistamme myös yleisellä tasolla.

Keskustelu oli vilkasta ja varsin vapautunutta, joten tilaisuudesta jäi minulle, Annalle ja Tarjalle varsin mukava fiilis. Paluumatkalla keskustelimme autossa tilaisuudesta ja olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että tilaisuus oli ollut kaikin puolin onnistunut ja osoittautunut myös varsin hyödylliseksi.

Seuraavana päivänä olimme kuitenkin kaikki positiivisesti yllättyneitä, kun useampikin mukana ollut henkilö oli vielä erikseen lähettänyt meille sähköpostilla kiitokset onnistuneesta ja mielenkiintoisesta tilaisuudesta, joka oli antanut heille paljon uutta hyödyllistä tietoa. Tällä olisi varmasti myöhemmin vaikutusta kaupungin oman perinnän tehostamisessa. 

On mahtava tunne, kun saa kiitoksia hyvin tehdystä työstä – tämä kannattaakin muistaa ja antaa itsekin aina positiivista palautetta sekä kiitoksia silloin, kun siihen on aihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.