sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pussikaljalla ostarilla



Kerran työskennellessäni pienessä perintätoimistossa mietimme porukalla, minkälaiset pikkujoulut järjestäisimme. Kukaan ei halunnut mitään perinteisiä pönötyspikkujouluja, joissa istutaan ravintolan pöydässä, syödään, juodaan ja jutellaan. Kaikki halusivat jotain erilaista ja toimintaa.

Pieni juhlatoimikuntamme sai siis vapaat kädet toteuttaa pikkujoulut, mutta varsin pienellä budjetilla, koska yrityksemme oli vasta kasvuvaiheessa. Ryhdyimme siis kehittelemään ikimuistoisia pienen budjetin pikkujouluja.

Toimistomme kanssa samassa talossa, Espoon Leppävaarassa, sijaisi aivan kamala keskikaljabaari, josta päätimme aloittaa pikkujoulujemme juhlinnan. Työpäivän päätteeksi menimme siis kaikki alakerran katutason kaljabaariin. Baari oli kalustukseltaan karu ja kolho kaljabaari oransseine muovituolineen ja kuluneine keinonahka sohvineen. Baarin kanta-asiakkaat katsoivat sisään tulevaa porukkaamme ihmetellen. Asiakaskunnan keski-ikä laski siinä hetkessä alle puoleen.

Pikkujoulujuomia
Kippasimme kaikki baarissa muutamat tuopit keskiolutta ja lähdimme sen jälkeen läheiseen kauppaan hakemaan pari muovikassillista olutta ja yhden siideriä. Sen jälkeen otimme tilataksin ja ajoimme Tapiolaan, jossa istuimme hetken ostarilla omia juomiamme nautiskellen ja odotimme vuoroamme Megazoneen. Megazone oli siihen aikaan uusi ja supersuosittu sisällä pelattava lasertaistelupeli.

Megazonessa vietimme vauhdikkaan lasertaistelutuokion, jonka jälkeen kaikilla oli kuuma ja jano. Olutta siis kaikille ja tien päälle. Nyt otettiin taas taksi alle ja suunnattiin kohti Helsingin keskustan yöelämää. Aluksi menimme ruokailemaan perinteikkääseen Ravintola Kosmokseen ja loppuillan paikaksi olimme valinneet hieman huonomaineisen Mikadon yökerhon, jossa ilta vierähtikin nopeasti tanssien ja tarinoiden.

Budjettimme taisi lopulta hieman ylittyä, mutta toimitusjohtajamme kaivoi kuitenkin yrityksen luottokortin esille ja Mikadossa piikki oli auki valomerkkiin asti. Kaikki saivatkin varmasti riittävästi juotavaa eikä jano varmasti päässyt yllättämään. 

Kaikki olivat myöhemmin yhtä mieltä siitä, että pikkujoulut olivat onnistuneet yli odotusten. Toimitusjohtajamme ihmetteli seuraavana työpäivänä hieman hymyssä suin Mikadon korttilaskun suuruutta kysyen: ”Ostitteko te pojat koko perkeleen baarin tyhjäksi?”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.