maanantai 30. maaliskuuta 2015

Päivä purjehtimassa



Yrityksemme johto päätti eräänä kesänä, että henkilökuntamme viettää virkistyspäivän merellä. Koska myyntijohtajamme harrasti purjehdusta, hän halusi vuokrata hienon ja kookkaan purjeveneen tätä virkistyspäiväämme varten. Sellainen löytyi onneksi erään myyjämme suhteilla: hän tunsi helsinkiläisen huippuravintolan omistajan, jolla oli hulppea purjevene, jota hän suostui vuokraamaan meille. 

Virkistyspäivämme alkoi Kaivopuiston rannasta. Ilma oli lämmin, kaunis ja aurinkoinen. Tuulta oli vain niukasti, mutta kuitenkin riittävästi purjehtimiseen. Ravintoloitsija tuli itse mukaan purjehdukselle, varmaankin osaksi siksi, ettei kyseistä miljoonavenettä voinut kenen tahansa käsittelyyn antaa.
Baltic 66-01

Vene olikin todella upea; rungoltaan tummansininen Baltic –purjevene. Se oli kooltaan koko venekerhon suurin. Myyntijohtajamme istui yhdessä omistajan kanssa ohjaamamaan venettä ja muutama purjehdusta harrastava työntekijämme toimi kansimiehinä. Me kaikki muut yritimme pysytellä poissa jaloista, laivan kauniilla teak-puisella kannella loikoillen sekä auringosta ja leppeästä merituulesta nauttien.

Myyntijohtajamme piti tiukkaa linjaa siitä, että vesillä ei nautittu mitään vettä väkevämpää ja melkein kaikki hyväksyivätkin tämän turvallisuuden kannalta tärkeänä. Eräs ”kansipoikamme” oli kuitenkin jo laivaan tullessa niin hyvässä nousuhumalassa, että hänen touhujaan kannella hetken seurattuamme pyysimme häntä siirtymään kannen alle sisätiloihin, jottei hän putoaisi valtavia purjeita käsitellessään vahingossa mereen.

Purjepinta-alaa tämän kokoisessa veneessä oli keskisuuren omakotitalon verran, joten purjeita laskettaessa niitä ei kannattanut päästää putoamaan veteen asti sillä silloin niiden nostaminen märkänä olisi ollut todella rankkaa hommaa.

Teimme veneellä pienen iltapurjehduksen Suomenlahdella ja palasimme takaisin Kaivopuiston rantaan. Siitä olikin vain pieni kävelymatka Kaivohuoneelle, jossa jatkoimme iltaa perinteisemmin menoin ja osa jatkoi iltaa vielä sen jälkeen kaupungin yössä kuka mitenkin myöhään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.