tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kuusijuhla



Eräs oman työhistoriani onnistuneimpia asiakastilaisuuksia oli eräässä mediatalossa toimiessani aina vuosittain ennen joulua järjestettävä Kuusijuhla. Ensimmäinen kertani mukana oli todella ikimuistoinen.

Yrityksemme Kuusijuhlan konsepti oli toiminut jo useita vuosia lähes muuttumattomana, joten oli hauska huomata, että asiakkaat olivat jo oppineet odottamaan siihen kutsua. Kuusijuhlamme järjestettiin aina yrityksemme omissa tiloissa ja juhla alkoi jo yrityksemme pihalta - heti työajan jälkeen.

Tilaisuuteemme tullessaan asiakkaat ilmoittautuivat yrityksemme alakerran hissiaulassa, josta he saivat oman nimikortin sekä A4-kokoisen lähetekortin joulukuuselle. Asiakkaat täyttivät lähetekorttiin nimensä ja puhelinnumeronsa lisäksi oman kotiosoitteensa (tai muun lähetysosoitteen). Tämän jälkeen lähetekortti suljettiin muovitaskuun ja asiakas saattoi lämmin glögi kourassaan mennä valitsemaan pihalta perheelleen joulukuusen.
Joulukuusen "sukitussuppilo"

Kun asiakas oli valinnut oman kuusensa, se sukittiin muoviseen verkkoon ja asiakkaan lähetekortti kiinnitettiin kuuseen. Kuusi siirrettiin odottamaan kuljetusta, jonka eräs kuljetusliike hoiti vielä saman illan aikana. Usein kävikin niin, että kuusi oli kotona ennen asiakastamme.

Kuusen valinnan jälkeen asiakkaamme nimittäin siirtyivät yrityksemme tiloihin, jossa oli tarjolla runsas buffet pöytä ja juomia jokaiseen makuun. Illan aikana oli musiikkiesityksiä ja mm. taikuri Heikki Harha viihdytti vieraitamme kulkemalla asiakkaittemme joukossa ja tekemällä heille huikeita taikatemppuja. Eihän täältä kenelläkään ollut kiire kotiin, vaan porukka tuntui viihtyvän hyvin.

Edellisinä vuosina yrityksemme oli järjestänyt illan päätteeksi läheisessä puistossa myös ilotulituksen, mutta naapurustolta ilotulituksesta saatujen valitusten takia sitä ei enää järjestetty. Niinpä asiakkaat viihtyivätkin todella myöhään yrityksemme tiloissa ja tämähän tarkoitti luonnollisesti sitä, että myös meidän myyjien piti olla paikalla aamuyön tunteihin asti pitämässä seuraa asiakkaillemme.Mutta mitäpä sitä ei myyntimies olisi kaupan eteen valmis tekemään ja kyllähän hyvässä seurassa aikakin kuluu huomaamatta. 

Seuraavana päivänä oli tosin paljon tehtävää, että tilat saatiin taas edustuskuntoon ja muutamat yli jääneet kuusetkin löysivät parilla puhelulla asiakkaistamme vielä uudet omistajat. Taas oli yksi hieno kuusijuhla takana ja moni asiakas oli tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.