tiistai 25. marraskuuta 2014

Asekauppias huoltoasemalla

Tämä tarina kertoo hyvästä ystävästäni Ristosta, joka kiersi aikoinaan Suomea myymässä aseita. Riston kanssa buukkasimme usein itsemme samaan hotelliin yöksi, jotta ei tarvitsisi yksin hotellissa ruokailla ja viettää iltaa.

Kerran Risto oli Pohjanmaalla myyntimatkallaan, kun hänen Ford Sierrastaan puhkesi eturengas juuri erään pienen Esso-huoltoaseman kohdalla. Risto kaartoi suoraan Esson huoltohallin eteen (siihen aikaan huoltoasemilla vielä huollettiin autoja) ja kysyi huoltamon kaverilta voisiko tämä vaihtaa puhjenneen eturenkaan. 

Tämä sopi hyvin ja uudet sopivan kokoiset renkaatkin löytyivät yllättäen takavarastosta.
Risto pyysi samalla vaihtamaan kummatkin eturenkaat, jotta edessä olisi yhtä hyvät kumit molemmin puolin. Kun työ oli tehty, huoltamon kaveri kysyi haluaako Risto alta otetun vanhan, mutta ehjän kumin matkaansa. Risto vastasi tähän, että "heitä vaan se sinne takakonttiin".

Huoltamon miehen avatessa takakontin hän otti pelästyneen näköisenä muutaman askelen taaksepäin ja sanoi pelokkaasti: "Sulla on täällä vähän aseita".

Ja näinhän se toden totta olikin: takaluukun pohjalla oli siistissä rivissä pari luodikkoa, kolme haulikkoa ja rynnäkkökivääri sekä muutama käsiase - Riston luvallisia esittelyaseita kaikki. Vaati hieman selittelyä, jotta huoltoaseman mies rauhoittui, eikä lähtenyt poliisia paikalle soittamaan. 

Oli varmasti huoltamonmiehellä ensimmäinen kerta, kun moisen asearsenaalin asiakkaan auton takakontista tapasi. Taisi jäädä kyseinen asekauppiaan kohtaaminen hänellekin mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.