tiistai 25. marraskuuta 2014

Kukkien voimaa - Tarina I

"Älä koskaan aliarvioi kukkien voimaa". 
 Tämän sain tuntea myyntimatkoillani muutaman kerran.

Ensimmäinen kertomus tapahtui suuressa Helsinkiläisessä automarketissa, jonka osastopäällikkönä oli pieni ja kaunis, mutta todella topakka Inkeri. Inkeri oli suorasanainen ja niin paha suustaan, että monet myyntimiehet karttoivat häntä. Minäkin sain vanhemmilta kollegoiltani useita varotuksia, että Inkerin kanssa pitää olla todella varovainen: kaikki pitää tehdä niin kuin rouva haluaa ja sooloilla ei saa.

Inkeri oli rauhoittanut perjantaipäivänsä kokonaan edustajilta, joiden muutenkin piti aina varata etukäteen aika tapaamiselle. Olin jo muutaman kerran tavannut Inkerin hänen toimistossaan ja saanut pieniä kauppojakin tehtyä hänen kanssaan. Eräänä kertana, sovittuna aikana, Inkeri joutui poistumaan hetkeksi ja jätti minut yksin istumaan toimistoonsa. Siinä aikani kuluksi katselin seiniä peittäviä kunniakirjoja ja diplomeja. Eräs keskusliikkeen "Supermyyjä -diplomi" kiinnitti huomioni: siinä oli Inkerin koko nimi ja henkilötunnus.

Inkerin palatessa toimistoonsa teimme pikaiset ja pienet kaupat sekä sovimme seuraavan tapaamisen ajankohdan. Ehdotin päivämääräksi Inkerin syntymäpäivää, vaikka se olikin perjantai. Inkeri hieman ihmetteli, mutta suostui kuitenkin tapaamaan minut ko. päivänä.

Seuraavaan tapaamiseen menin mukanani iso kimppu pitkiä, punaisia ruusuja. Inkeri oli aivan hämmästynyt, häkeltynyt ja yllättynyt - ja vielä enemmän, kun lauloin hänelle "Paljon onnea" onnittelulaulun. Inkeri suorastaan punastui ja ihmetteli, mistä saatoin moisen asian tietää.

Tätä en hänelle kertonut, mutta tuosta päivästä lähtien minulla oli jokaisena perjantaiaamuna vakioaika tapaamiselle Inkerin kanssa. Inkerin meikatessa tai laittaessa hiuksiaan kerroin hänelle kampanjoistamme ja teimme kauppoja. Myöhemmin tein Inkerin kanssaan yhden suurimmista yksittäisistä kaupoistani vähittäiskaupassa (=pari rekka-autolastillista pesuaineita) sekä lukuisia muita hyvin onnistuneita kampanjoita.

Tämä kaikki oli mielestäni kukkien ansiota - ainakin osaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.