perjantai 28. marraskuuta 2014

Kilpailija saa huutia

Olin jo lähes kaksi vuotta yrittänyt saada asiakkaakseni erästä suurta yritystä Lappeenrannassa. Olin tavannut kyseisen yrityksen nuoren talousjohtajan vähintään kolmen kuukauden välein ja soitellut aina tuossa välilläkin useampaan otteeseen.

Niinpä eräänä toukokuisena päivä mennessäni taas tapaamaan tätä kyseistä talousjohtajaa, en asettanut käynnilleni kovin suurta tavoitetta. Heti käteltyämme huomasin, että talousjohtaja oli jotenkin kiihtynyt ja hermostuneen oloinen. Hän ohjasi minut huoneeseensa, istui työpöytänsä äären ja pyysi minua istumaan itseään vastapäätä.

"Soitan ensin yhden puhelun", hän sanoi.
Hän valitsi numeron ja kytki päälle kaiuttimen, joten minäkin kuulin, kun puhelin hälytti.

Hämmästyin, kun puhelimeen vastasi kilpailevan yritykseni työntekijä.

Talousjohtaja aloitti esittelemällä itsensä ja kertomalla, että heidän yrityksensä oli tehnyt kyseisen kilpailijayritykseni kanssa yhteistyötä jo monta vuotta. Nyt oli kuitenkin palveluissa tapahtunut muutosta huonompaan, eikä talousjohtaja säästellyt sanojaan kertoessaan kuinka huonosti heidän asioitaan oli hoidettu.

"Minulla istuu tässä juuri nyt edessäni kilpailijayrityksenne edustaja" hän sanoi viittilöiden minulta sopimusta allekirjoitettavaksi. "Yhteistyömme yrityksenne kanssa päättyy välittömästi ja allekirjoitan juuri nyt sopimuksen kilpailijanne kanssa. Hyvästi".

Näin hän päätti puhelun ja allekirjoitti heti sopimuksen kanssani.

Olin toki iloinen sopimuksesta, mutta pakostakin tuli mieleen, että päättyykö myös meidän sopimuksemme joskus aikoinaan mahdollisesti samalla tavalla.

Tästä alkoi kuitenkin pitkä ja kannattava yhteistyö ko. yrityksen kanssa, joka onkin jatkunut jo yli 20 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.