perjantai 28. marraskuuta 2014

Huippumyyjä ei ole krapulassa

Tämä tarina tapahtui Vaasassa joskus 90-luvun alussa. Olin ollut myyntimatkalla Seinäjoella ja ajoin sieltä yöksi Vaasaan, Hotelli Royal Wasaan, koska minulla olisi seuraavana aamuna tärkeä asiakas tapaaminen klo 9.00 aamulla.

Taas kerran sattui niin, että kaverini Timppa oli myös yötä Vaasassa tosin eri hotellissa, mutta sovimme tapaavamme illalla eräässä torin reunan ravintolassa. Kävimme yhdessä Timpan kanssa muutamalla ja päätimme tehdä kevyen baarikierroksen. Suunnitelmiin tuli kuitenkin pieni muutos, sillä Timppa voitti Ravintola Kanttarelliksen ruletista muistaakseni n. 1000 mk ja ilmoitti heti kättelyssä, että nämä pannaan tänään tasaiseksi. Shampanjaa siis pöytään ja ilta jatkui.

Jossain vaiheessa päätimme vaihtaa ravintolaa ja otimme mukaamme shampanjapullon sekä kaksi lasia. Seuraavaan ravintolaan mennessämme portsari vaati meitä jättämään pullon ja lasit narikkaan. Täällä otimme taas muutamat neuvoa antavat ja ulos lähtiessämme portsari yllätti meidät luovuttamalla meille takaisin shampanjapullon sekä lasit ja toivotti mukavaa iltaa.

Tästä ilta jatkui vielä aamun pikkutunneille ja nukkumaan ennätimme vasta joskus lähempänä kello viittä. Nukkuma-aikaa ei siis kovin montaa tuntia jäänyt. Herätyksen olin tilannut klo 8.00 ja herääminen oli tosi vaikeaa lyhyiden unien jälkeen.

Peilistä ei myöskään katsellut minua mikään jumalainen ilmestys vaan pikemminkin punasilmäinen mörrimöykky. Laitoin siis pikaisesti Stareye - silmätippoja silmiin poistamaan silmien punoituksen, kävin suihkussa ja painuin aamupalalle. Huoneeseen palattuani ajoin parran ja laitoin rutkasti "Oscar De La Renta" partavettä ympäri naamaa ja kaulaa sekä Smelleriä suuhun poistamaan pahan hajun hengityksestä. Viimeinen vilkaisu peiliin; silmät eivät enää punoittaneet ja olin muutenkin kaikin puolin valmis asiakastapaamiseen - väsynyt tosin.

Kävelin hotellilta asiakkaan luo (auton rattiin ei ihan hetkeen olisi asiaa) ja olin paikalla hyvissä ajoin. Asiakkaani oli erittäin tarkka ja ammattinsa osaava talousjohtaja, jonka kanssa meillä oli tiukka neuvottelu. Palaverin aikana kävimme läpi tarjoamani palvelun ja esittelin toimintatapojamme varsin yksityiskohtaisesti. Palaverin päätteeksi sovimme yhteistyön aloittamisesta ja allekirjoitimme sopimuksen.

Lähtiessäni talousjohtaja sanoi minulle: "Toivottavasti kaikki muutkin ovat Teillä yhtä tehokkaita kuin sinä". "Tottakai" - vastasin hieman häpeissäni, sillä kuntonihan ei todellakaan ollut paras mahdollinen alle kolmen tunnin yöunien jälkeen.

Tästä alkoi eräs merkittävimmistä asiakkuuksistani. En ollut missään vaiheessa oikein itsekään uskonut, että kauppa syntyy juuri tällä käynnillä. Vahva tsemppaus auttoi kuitenkin mallisuoritukseen, josta palkkana oli loistavat kaupat.

Palkitsin tästä itseni palaamalla hotelliin vielä muutamaksi tunniksi takaisin nukkumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.