torstai 27. marraskuuta 2014

Lunasta lupauksesi

Myyntimiesurani alussa olin ensimmäinen kerran myyntikäynnillä Tervakoskella, johon oli avautumassa uusi K-ryhmän myymälä. Kauppias oli nuorehko mies, jolla oli edessään ensimmäinen kauppiaspaikka ja ensimmäiset avajaiset uudessa myymälässä.

Kauppaa tehtiin siis aika varovasti, mutta kuitenkin muuta "sisään veto" -kampanja saatiin yhdessä sovittua. Kaupanteon päätteeksi kauppias kysyi minulta, voisinko järjestää seuraavan viikon keskiviikoksi sovittuihin avajaisiin jotain arvottavaksi tai jaettavaksi sopivaa tavaraa. Lupasin selvittää mitä yrityksessämme olisi tarjolla. "Kyllä jotain löytyy varmasti" sanoin lähtiessäni.

Seuraavalla viikolla maanantai ja tiistai olivat niin kiireisiä päiviä, että ehdin varastolleni vasta tiistaina myöhään iltapäivällä. Kävin varastoa läpi ja lastasin autooni paljon mainostavaraa sekä jonkun verran myös esittelykäyttöön tarkoitettuja tuotenäytteitä.

Saavuin Tervakoskelle vasta iltamyöhällä, mutta kauppias oli onneksi vielä paikalla.

Hän näytti todella helpottuneelta, kun näki mukana tuomani tavaravuoren. Hyvä, että edes sinä pidit lupauksesi ja toit tavaraa - kaikki muutkin reppurit lupasivat, mutta vain muutama piti lupauksensa. Luulin jo, että minun pitää itse maksaa kaikki mitä olen luvannut huomenna avajaisissa jakaa asiakkailleni.

Tästä alkoi hyvä ja luottamuksellinen asiakassuhde useaksi vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.