tiistai 25. marraskuuta 2014

Kukkien voimaa - Tarina II

Toisen kerran sain tuntea kukkien voiman Keravalla.

Erään suuren tavaratalon osastopäällikkönä oli nainen, jota monet myyntimiehet karttoivat. Syynä oli se, että tämä osastopäällikkö otti myyntimiehiä vastaan vain kahtena päivänä viikossa ja oli ostajana todella vaativa. Yleisesti hän myös tinki kampanjamääristä puolet pois, mutta vaati kuitenkin kaikki alunperin tarjotut edut. Hän oli myös varsin kärkäs kaupanpäällisille: aina, kun tarjolla oli jotain ylimääräistä, jonka hän saattoi ottaa itselleen - tuli kaupat.

Ruusukimppu kourassa olin siis taas menossa kaupantekoon. Meillä edustajilla oli tällä kertaa lupa antaa liikkeeseen arpajaisvoitoksi tietystä kampanjamäärästä BMX-pyörä (joka oli silloin todella suosittu uutuus nuorten keskuudessa). Tapaamisemme aluksi antamani ruusukimppu sai taas ihmeitä aikaan ja ostajan suopea asenne yllätti minut positiivisesti - mutta ei onneksi liikaa: Tuplasin nopeasti esittämäni kampanjamäärän ja lupasin tästä ostajalle yhden BMX-pyörän arvontaan - kaupat tuli.

Näin saatoin hyvillä mielin (saatuani tuotepäälliköltä tähän luvan) toimituttaa myös omalle pojalleni uuden BMX-pyörän - olinhan myynyt kampanjamäärän tuplana, mutta antanut liikkeeseen vain yhden pyörän arvontaan. Joka tosin sekin päätyi ostajan lähipiiristään valitsemalle henkilölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.