tiistai 25. marraskuuta 2014

Kukkien voimaa - Tarina III

Erään suuren Espoolaisen K-Supermarketin ostoista vastaavana osastopäällikkönä oli vahva persoona nimeltään Pirkko. Pirkolla oli tapa kurmottaa uusia myyntimiehiä huutamalla suureen ääneen tyyliin: "Painu h****ttiin. Tänään en osta v**tu yhtään mitään!".

Tällä tavalla toimien Pirkko oli saanut osan edustajista kiertämään ko. myymälässä harvemmin kuin siellä Keskon myyntilukujen mukaan olisi pitänyt. Osa edustajista oli myös halunnut vaihtaa tämän kaupan pois myyntipiiristään.

Tällaisessa tilanteessa myös minä sain ko. myymälän hoitooni. Vanha edustajamme esitteli minut Pirkolle ja sanoen, että "poika" tulee jatkossa yksin vastaamaan yhteistyöstä, koska hän lähtee itse vaativampiin hommiin.

Seuraava käyntini hieman jännitti, koska tiesin kaiken edellä kuvatun perusteella, mitä olisi odotettavissa. Taas kerran ajattelin luottaa kukkien voimaan, mutta valitsin tällä kertaa  kimpun isoja keltaisia ruusuja. Keltaiset ruusuthan symbolisoivat jonkun mukaan ikuista ystävyyttä.

Saapuessani kyseisen K-Supermarketin toimistolle, kuulin jo ulos asti kuinka Pirkko parhaillaan kurmotti jotain toista edustajaa. Kaikki ei ollut mennyt aivan sovitusti ja sen edustaja sai nyt tuntea nahoissaan. Korvat punoittaen hän poistui Pirkon huoneesta nopeasti maahan katsellen ohitseni ulko-oven suuntaan.

Otin tiukan otteen ruusupuskastani ja toivotin reippaasti "hyvää päivää, Pirkko. Ole hyvä, nämä ovat Sinulle yhteistyömme alkajaisiksi" ja ojensin kukat hänelle.
Pirkko katsoi minua hämmästyneenä ja eikä saanut hetkeen sanaa suustaan. Hän otti kukat, pyyhkäisi kyyneleen silmäkulmastaan ja sanoi: "Mistä tiesit, että keltaiset ruusut ovat minun lempikukkiani?"

Tuosta päivästä lähtien oli kaupankäynti kyseisessä K-Supermarketissa helpompaa kuin missään muualla: Sain itse tehdä normaalin viikkotilauksen ja jätin vain tekemästäni tilauksesta kopion Pirkolle. Isommat kampanjat sovimme aina yhdessä, mutta yleensä kaikki meni aina sen mukaan mitä hänelle ehdotin.

Kannatti siis taas sijoittaa muutama markka firman rahoja kukkiin.
Flowerpower rules.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.