torstai 27. marraskuuta 2014

Laukauksia hiekkakuopalla

MyyntiReinon hyvä ystävä ja asekauppiaana toimiva Risto oli saanut uusia esittelyaseita, joita halusin kovasti mielelläni päästä kokeilemaan. Ampumaradoille oli kuitenkin pitkä matka ja useimpaan niistä olisi tarvinnut myös jonkun kerhon jäsenyyden.

Sovimme Riston kanssa, että menemme illalla Lohjan harjulle hiekka kuoppaan kokeilemaan aseita. Syksyisenä iltana oli kuitenkin jo säkkipimeää, ennen kuin ehdimme kumpikin hiekkakuopalle.

Laitoimme autot rinteeseen vierekkäin, pitkät valot päälle osoittamaan hiekkakuopan pohjaa kohti. Vein valojen keskipisteeseen rinteen juurelle tyhjän öljykanisterin ja valmistelimme aseet ampumakuntoon.

Aloitimme pienimmällä mahdollisella 22 mm lyhyt piippuisella taskuaseella (johon ei Suomessa edes saa lupia). Tulos oli säälittävä; kumpikin sai vain muutaman pienen reiän kanisteriin eivätkä kaikki laukaukset pitkän matkan vuoksi edes osuneet.

Seuraavana oli jo vuorossa miehekkäämpi lyhyt piippuinen rullarevolveri, jolla kanisteri sai jo kyytiä ja moukina oli melkoista. Osumatarkkuus ei tälläkään ollut paras mahdollinen.

Viimeisenä oli vuorossa 358 Magnum rullarevolveri 6 tuuman piipulla eli ase mallia "Dirty Harry". Tällä aseella ammuttaessa piipusta tuli valtavan pitkä suuliekki. Kanisteri lensi osumasta aina korkealle ilmaan, mutta siihen ennätti osua vielä toistamiseen ennen sen putoamista maahan. Tarkka ase siis. Meteli oli kuitenkin aivan kamala, joten muutaman ammutun rullan jälkeen katsoimme parhaaksi häipyä paikalta ennen mahdollisten ihmettelijöiden paikalle saapumista.

Korvat soivat vielä pitkälle iltaan, kun kuulosuojaimia ei tietty tullut kummallekaan mieleen käyttää. Eihän ne nyt tuohon kunnon macho -juttuun oikein olisi sopineetkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.