torstai 19. helmikuuta 2015

Erilaista asiakaspalvelua


Näillä naisilla ei  autopesu oikein suju
Rakkaudesta autoihin, olen usein käynyt pesettämässä autoani eräässä tutussa autopesulassa. Näin siksi, että haluan autoni pestävän aina käsin ja aina en itse ehdi. Kerran satuin tässä autopesulassa todistamaan erikoista tapausta, josta on varmaankin jotain opittavaa.

Odottelin taas kerran autoni valmistumista yrityksen asiakastiloissa, lehtiä selaillen ja kuumaa kaakaota nautiskellen. Ikkunasta huomasin, kuinka autopesulan pihaan kaartoi uuden karhea, mutta todella kurainen Audi A4.

Audista astui ulos keski-ikäinen siististi pukeutunut mieshenkilö ja hän lähti tarmokkain askelein tulemaan autopesulan ulko-ovea kohti. Sisälle päästyään hän katseli silmät sirrillään ympärilleen kuin siili keskipäivän auringossa, kunnes huomasi tiskin takana päätteeseen keskittyneen pesulanomistajan.

Audimies kiirehti tiskille pesulanomistajan luo ja kysyi: ”Mitä teillä maksaa peruspesu?”.

Pesulan omistaja ilmoitti hinnaksi 25 € ja jatkoi taas töitänsä päätteen kanssa.
Audimies vastasi tähän heti: ”Kylläpä teillä on kallista, kun tuolla läheisellä Nesteen huoltoasemalla peruspesu maksaa vain 15 €.” 

Pesulanomistaja nosti katseensa päätteeltä, nousi seisomaan ja sanoi: 
Se Nesteen pesu on tavallinen harjapesu, me pesemme autot käsin. Käsinpesu on auton maalipinnalle paljon hellävaraisempaa, eikä se naarmuta autoa. Käyttämämme pesuaineet ja autokemikaalit ovat korkealuokkaisia ja laadukkaita. Autojen pesussa syntyvä jätevesi on puhdistettava ja se aiheuttaa meille kustannuksia. Työntekijöinä meillä on työhönsä hyvin koulutettuja alansa ammattilaisia, jotka ovat olleet meillä jo useita vuosia – siksi palkkakulumme ovat aika korkeat. Kaikki liiketoimintamme perustuu rehellisyyteen ja yrityksemme hoitaa kaikki sille kuuluvat velvollisuudet ja maksut oikein ja ajallaan. Liikepaikkamme on hyvä ja tilamme toimiva, siksi tilavuokramme on kohtuullisen korkea. Tästä syystä palvelumme maksaa enemmän kuin Nesteen perusharjapesu." 

Audimies katsoi pesulan omistajaa kummissaan ja totesi: 
No kait mä sitten otan sen teidän peruspesun.” 

Tähän pesulanomistaja totesi: ”Painu vittuun. Me ei tänään Sun autoa pestä.” 
Näin sanoen hän kääntyi kannoillaan ja marssi takanaan olevasta ovesta pesuhallin puolelle. Audimies katseli hetken hämillään ympärilleen, mutta ymmärsi lopulta luikkia tiehensä. 

Tarinan opetus:  
Joskus kannattaa pitää omat ajatuksensa ominaan, ettei loukkaa ketään tyhmillä kysymyksillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.