maanantai 2. helmikuuta 2015

Jääkiekon MM-kisat 1997 Helsingissä



Jääkiekonmaailmanmestaruuskilpailut 1997 pelattiin Suomessa kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Pari vuotta aikaisemmin Suomi oli voittanut MM-kultaa ruotsalaisen päävalmentaja CurtLindströmin johdolla. Näihin vuoden 1997 kisoihin päättyi Curren kausi Suomen A-maajoukkueen johdossa.
Hartwall Areena iltavalaistuksessa
Yrityksemme oli varannut mittavan määrän lippuja kaikkiin Helsingissä pelattaviin otteluihin juuri parahiksi kisoja ennen valmistuneelta Hartwall Areenalta. Asiakkaittemme kestitsemistä varten oli Hartwall Areenan viereen pystytetty meille oma teltta ja paikalla oli myös kokoustiloiksi varattu näyttelybussi. Meille myyjille MM-kisat tarkoittivat reilun viikon päivystystä joka päivä iltapäivästä yömyöhään yrityksemme teltalla ja bussilla. Halutessaan pääsi oman asiakkaidensa kanssa mukaan kaikkiin matseihin.

Päivystys alkoi iltapäivällä, jolloin ensimmäiset asiakkaat saapuivat teltallemme ruokailemaan ja nauttimaan yrityksemme vieraanvaraisuudesta. Osa asiakkaista viihtyi teltassa niin hyvin, että seurasivat matsit mieluummin teltan monitoreista, kuin lähtivät halliin katsomaan. Näin siksi, että teltassa tarjoilu toimi kokoajan, mutta hallissa vain erätauoilla. Itse olin jo loppuviikosta aika väsynyt koko touhuun ja jäin kernaasti teltalle, enkä enää lähtenyt hallille. Näin siksi, että teltalta saattoi lähteä kotiin viimeisen matsin alkaessa, jos omia asiakkaita ei telttaan jäänyt.

Tsekki – Ruotsi ylemmän välisarjan otteluun ei ollut kovin monella asiakkaalla intoa lähteä, joten viime hetken peruutuksia tuli useita. Jotta varaamamme katsomo ei olisi tyhjä, kehotti myyntijohtajamme meitä myyjiä soittamaan kaikille mahdollisille, jotta liput eivät jäisi käyttämättä ja katsomo tyhjäksi. Soitin itse ”asiakkaikseni” pari tuttua myyntimiestä, jotka tiesin koviksi urheilun ystäviksi.

Kaverini Jaakko ja Miika saapuivatkin paikalle hyvin pian ja mainiosti ennen illan ottelua. Nautimme yhdessä tarjoiluista teltassamme ja siirryimme hyvissä ajoin Hartwall Areenan puolelle. Hallilla oli lukuisia krääsäkauppiaita ja päätimme ostaa Jaakolle ja Miikalle Ruotsin joukkueen pelipaidat ja isot Ruotsin liput kummallekin. Pitihän naapuria nyt kannustaa, kun vastassa oli Tsekki.

Matsin aikana Jaakko ja Miika pitivät melkoista elämää katsomossamme, jossa olivat ainoat Ruotsin pelipaitoihin pukeutuneet ja Ruotsin lippuja heiluttavat ihmiset. Ruotsin joukkueen saatua maalin, pitivät kaverukset kahden miehen maalijuhlat katsomon käytävällä toisiaan halaillen, Ruotsin lippuja heilutellen ja ”Heja Swerige!” huutoa huudellen. Kaveruksilla fiilis oli katossa, vaikka muut suomalaiskatsojat vähän touhulle naureskelivatkin. 

Ruotsi voitti lopulta 1997 kisoissa MM-hopeaa, kulta meni Kanadalle ja pronssi Tsekille. Suomi oli omissa kotikisoissaan viides. Kisat olivat kuitenkin ikimuistoinen ja onnistunut asiakastilaisuus, jossa kaikki järjestelyt sujuivat todella hienosti ja josta asiakkaat kiittelivät vuolaasti myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.