tiistai 27. tammikuuta 2015

Kaikenlaisia koulutuksia


Olen työurani aikana ollut lukuisten eri yritysten ja kouluttajien pitämillä kursseilla, joissa osallistujille on opetettu myynnin ja liiketoiminnan kannalta tärkeitä taitoja. Usein kouluttajana on ollut kokenut myyntimies, mutta on joukkoon mahtunut muutama muukin koulutusalan ammattilainen.

Näin jälkeenpäin ajateltuna kovinkaan monesta koulutuksesta ei ole jäänyt juuri mitään mieleen, mutta on joukossa sentään onneksi muutama poikkeuskin:

Aikoinaan yrityksemme osti Jari Sarasvuolta hänen parhaina menestyksen päivinään yhden päivän mittaisen myyntikoulutuksen. Tunnustan itse menneeni koulutukseen hiukan epäillen jo etukäteen sen antia. Jari Sarasvuon kirja ”Sisäinen sankari” oli ollut kirjahyllyssäni jo useita kuukausia pölyttymässä ja edelleen lukematta.

Sarasvuo osasi kuitenkin asiansa ja sai lopulta minutkin niin vahvaan ja hurmokselliseen myyntiuskoon, että heti kurssilta kotiuduttuani hamusin kirjahyllystäni käsiini ”Sisäisen sankarin” ja luin sen lähes siltä istumalta läpi kannesta kanteen.

Toinen mieleeni jäänyt kouluttaja on Esa Saarinen, jolta ostimme kolmen luentokerran sarjan yrityksemme käyttöön. Luennot toteutettiin peräkkäisinä viikkoina asiakastilaisuuksissamme Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Tiesin toki Esa Saarisesta jo jotakin ennen ensimmäistä luentoa, mutta luennon kuunneltuani halusin ehdottomasti kiertää mukana myös nuo kaksi muutakin Esan luentoa. Esa on mielestäni todella sympaattinen ja innostava luennoitsija. Harkitsin jopa jossain vaiheessa vakavasti lähtemistäni mukaan hänen Pafos -seminaariinsa, mutten tullut kuitenkaan lähteneeksi.

Eräs hyödyllinen koulutus oli yrityksemme Gustav Käser Trainingiltä ostama johtamiskoulutus, joka kesti puolisen vuotta. Mukana olivat yrityksemme kaikki avainhenkilöt ja kokoonnuimme noin kerran kuukaudessa sekä teimme etätehtäviä kokoontumistemme välillä. Tämä koulutus opetti minut suhtautumaan oikein myyntihommissa välttämättä joskus tuleviin takapakkeihin ja oppimaan omista virheistäni. Koulutus myös kannusti rikkomaan rajoja ja tekemään asioita ns. mukavuusalueen ulkopuolella. 

”Munaa itsesi päivittäin” oli lause joka jäi koulutuksesta mieleen. Näin tekemällä on ottanut riskin ja tehnyt ainakin jotain erilailla kuin ennen, etkä ole ns. pelannut varman päälle. Aina ei voi onnistua, mutta virheistään oppii niin halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.