keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Myyntimiesten riistaviikko


Olin taas kerran saanut tehtäväkseni ottaa myyntimatkalleni mukaan uuden myyntimiehen, Miikan, koulutettavaksi. Miika oli pitkä ja puhelias nuorimies, joka osasi antaa arvoa hyvälle ruualle. Tämä ei kuitenkaan onneksi näkynyt hänestä päällepäin, vaan Miika piti itsensä hyvässä kunnossa kovalla treenillä.

Myyntimatkamme suuntautui tällä kertaa Pohjanmaalle. Matkallamme oli jo sovittuja tapaamisia seuraavissa kaupungeissa: Seinäjoki, Vaasa, Kokkola ja Oulu. Menomatkallamme Seinäjoelle päätimme yhdessä viettää tämän viikon erilaisia riistaruokia syöden, koska olimme kumpikin liharuokien ystäviä ja jokaiselle päivälle oli jo ennalta sovittu lounastapaaminen asiakkaan kanssa.

Seinäjoella lounastimme ensimmäisen asiakkaan kanssa. Minä nautin hirveän hyvää hirveä ja Miika jännittävää jänistä - asiakas söi jotain kalaa, muistaakseni siikaa. Kaupalliset asiat hoituivat mukavasti lounaan ohella ja asiakas oli tyytyväinen.

Seuraavana päivänä Vaasassa lounastimme erään meille hyvin tärkeän asiakkaan kanssa Ravintola Kanttarelliksessa ja söimme harvoin listalta löytyvää karhua sekä jälkiruuaksi nautimme talon erikoisuutta: kanttarellijäätelöä. Asiakas oli lounaan jälkeen erittäin tyytyväinen sekä ruokaan, että myös keskustelemiimme muutoksiin palvelussamme.

Kokkolassa lounastimme taas seuraavana päivänä asiakkaan kanssa. Nyt nautimme pääruokana alligaattoria. Olimme lopulta hieman pettyneitä sen makuun – tai oikeastaan sen mauttomuuteen. Työasiat tulivat kuitenkin lounaalla asiakkaan kanssa hoidettua ja asiakas oli silminnähden tyytyväinen.

Seuraavana päivänä Oulussa veimme asiakkaamme lounaalle ja tällä kertaa valitsimme ravintolan listalta peuraa ja fasaania. Asiakas söi kanssani peuraa ja Miika fasaania. Työasiat puhuttiin taas kuntoon pitkän lounaan aikana. Asiakas oli palaveriimme erittäin tyytyväinen ja kiitteli meitä vuolaasti palauttaessamme hänet takasin toimistolleen.

Seuraavana aamupäivänä kävimme vielä Oulussa muutaman asiakkaan luona ja ajoimme lopun päivää takaisin Helsinkiin. 

Kun jätin matkalaskuni esimiehelleni hyväksyttäväksi, hän katseli ravintolalaskuja naureskellen. ”Ei perkele pojat, tehän olette oikein irstailleet ruualla: hirveä, jänistä, karhua, alligaattoria, peuraa, fasaania… ja vielä kanttarellijäätelöäkin - siis mitä ihmettä!!”

Totesin vain, että olimme viettäneet asiakkaiden ja Miikan kanssa riistaviikkoa. Tehdyt kaupat olivat kyllä antaneet oikeutuksen tälle mässäilylle. Näinhän tuo oli, eikä tästä mitään napinaa esimieheltäni tullutkaan – hän olisi vaan itsekin halunnut olla mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.