torstai 4. joulukuuta 2014

Autoliikkeen huippumyyjä


Olin vaihtamassa työpaikkaa ja ottamassa vastaan uuden työnantajani tarjoaman työsuhdeauton. Koska olin ollut edelliseen Opel Vectraan erittäin tyytyväinen, päätin pitäytyä samassa merkissä.

Elettiin jo loppusyksyä ja seuraavan vuoden mallit olivat juuri tulossa myyntiin. Suuntasin  auto-ostoksille tiettyyn Opel liikkeeseen pääkaupunkiseudulla kaverini vinkistä, koska hän vakuutti että siellä tekisin parhaat kaupat, kunhan vain etsisin käsiini huippumyyjän nimeltä Kim.

Löysin Kimin liikkeestä ja aloimme tehdä kauppaa. Budjettini työsuhdeauton ostoon oli aika iso ja laskin sen riittävän hyvin 2,5 litraisen V6 koneella olevan Vectran ostoon (tuohon aikaan auton kulutuksella tai päästöillä ei ollut merkitystä työsuhdeauton verotusarvoon). Kim ehdotti, että ottaisin häneltä koeajoon haluamani auton päiväksi, jotta voisin paremmin tutustua tähän uuteen malliin ja samalla pohtia haluamiani lisävarusteita: tekisimme lopulliset kaupat vasta seuraavana päivänä palauttaessani esittelyauton.

Menimme siis Kimin kanssa katsomaan esittelyautoa, jossa oli tosi paljon ylimääräistä extraa: Steinmetzin korisarja ja spoilerit, Königin madallettu alusta ja Remuksen tehoputkisto, uusi sporttinen maski, Nokian todella leveät matalaprofiilirenkaat upeilla Anteran kevytmetallivanteilla, kaikki merkit poistettu ja Opel merkit korvattu mustilla mattatarroilla, vaalea nahkasisusta ja auton ulkoväri oli upea metallinhohtoinen musta. Auto oli kuin karamelli ja varmasti jokaisen automiehen unelma.

Vuorokauden tällä upealla Opel Vectralla ajeltuani halusin itselleni samanlaisen. Näin oli Kim varmasti päätellytkin, koska kauppaa tehdessämme olimme kumpikin selkeästi autoista innostuneita harrastajia. Palauttaessani esittelyauton, ryhdyimme Kimin kanssa suunnittelemaan uutta työsuhdeautoani. Kaiken haluamani jälkeen budjettini olisi ylittynyt usealla kymmenellä tuhannella markalla, joten jouduin tyytymään pienempi moottoriseen 2,0 litraiseen Vectraan ilman nahkasisustusta - mutta ulkoisesti saisin täysin samanlaisen auton.

Auton toimitusaika oli useita viikkoja, joten Kim järjesti minulle odotusajaksi uudenkarhean vuokra-auton, jonka sain pitää siihen asti, kun oma autoni luovutettiin. Uuden autoni luovutustilaisuudessa Kim kävi kanssani perusteellisesti läpi kaikki auton hallintalaitteet ja esitteli jopa irrotettavan vetokoukun kiinnityksen ja irrotuksen. Vastaavaa ja näin perusteellista auton esittelyä ei kukaan automyyjä ollut minulle aikaisemmin tehnyt - eikä ole tehnyt sen jälkeenkään. Kim yllätti asiakkaansa positiivisesti saman kaupan yhteydessä useampaan kertaan ja ylitti kaikki asettamani odotukset. Näin toimien myyjä voi ainoastaan menestyä.

Kim on todella ammattinsa osaava automyyjä ja edelleenkin mielestäni tapaamieni automyyjien ehdotonta huippua. Toivonkin hänelle mitä parhainta menestystä nykyään hänen omassa parempiin vaihtoautoihin erikoistuneessa myymälässään - saatanpa joskus vielä poiketa auto-ostoksillekin hänen kanssaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.