maanantai 1. joulukuuta 2014

Oslo

Ollessani erään norjalaisen pörssiyhtiön palveluksessa pääsimme kerran, koko Suomen organisaatio, vierailemaan Oslossa yrityksemme pääkonttorilla.

Helsinki-Vantaan lentokentältä ostimme tuliaisiksi yrityksemme myyntijohdolle taxfreestä viinaa, koska viina on Norjassa TODELLA kallista. Tuliaisemme otettiinkin mielihyvin vastaan ja yhdessä tuhosimme osan tuliaisista iltapäivän aikana.

Oslossa majoituimme hulppeaan hotelliin ja kävimme päivällä tutustumassa yrityksemme pääkonttoriin. Paikalla oli ympäri Norjan tulleita kollegoja ja oli hauska huomata, että Pohjois-Norjasta tulleiden kollegoiden norjaa eivät oslolaiset kollegat ymmärtäneet - no, en kyllä minäkään. "Akkurat"oli ainoa sana mikä norjankielestä jäi mieleen ja sen verran opin norjaakin ymmärtämään, että kollegan sanoma "Min flicka spelar ringette" ei tarkoittanut, että hänen tyttärensä pelaa kehäykköstä. Illan vietimme eri ravintoloissa lähellä hotellia - kuka missäkin.

Seuraavana päivänä meille oli järjestetty kiertoajelu ja tutustuminen Oslon tärkeimpiin nähtävyyksiin Holmenkollenin talviurheilukeskuksesta Kon-Tiki -museoon, jossa näimme upean elokuvan Norjasta lintuperspektiivistä kuvattuna.

Illalla, kun istuimme hotellin aulassa paksuja kuubalaisia sikareja pössytellen, drinkkilasi kädessä ja nautimme olostamme: Oli taas mahtavaa päästä tällaiselle reissulle mukaan.

Ostin Oslosta kotiin viemisiksi kuivattua turskaa, koska se on norjalaisten mielestä suurta herkkua. Kotiin tultuani olin hieman eri mieltä, eikä turska kelvannut edes isäni vanhalle kissalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.