keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Tölpöt ruotsinlaivalla



Eräällä esimiehelläni oli tapana kutsua oma myyntiryhmänsä usein joko kotiinsa tai johonkin ravintolaan yhdessä vapaamuotoiseen palaveriin, jonka tärkeimpänä tehtävänä oli yhteishengen luominen ja yhteinen hauskanpito.

Näissä yhteisissä tapaamisissamme oli sisäisenä sääntönämme, että aina kun uusi henkilö saapui paikalle, kaikki jo paikalla olevat ottivat snapsin, jota kutsuimme oman ryhmämme sisäisessä slangissamme Tölpöksi. Tästä seurasi, että kaikkien lopulta saavuttua paikalle olivat isäntä (=esimieheni) ja ensimmäinen vieras ottaneet viimeisen reppurin saapuessa jo 6-8 snapsia ja olivat siis pienessä ajassa jo melkoisesti pohjia nauttineita.
Tämän tapamme tietäen sovimme kerran risteilyllä etukäteen Silja Linen laivan ravintolassa, että aina kun pöytäämme tilataan snapseja, vain esimiehellemme tuodaan viinaa ja muille puhdasta lähdevettä.

Ehdin ravintolan pöytään ensimmäisenä esimieheni kanssa ja otimme ensimmäiset tölpöt – minulle siis vain vettä. Seuraavan reppurimme saapuessa otimme taas töpöt ja esimiehemme sai siis taas ainoana snapsilasissaan raakaa viinaa. Näin jatkui aina siihen asti, kun me kaikki kahdeksan myyntiryhmän jäsentä olimme paikalla. Viimeisenä tullut kauppamies ehdotti, että otetaan vielä kolme snapsia kullekin riviin, hän kun on vähän muita jäljessä. Näin myös tehtiin.

Viimeisiä snapseja kurkkuihimme kumotessamme esimiehemme rupesi jo vilkuilemaan meitä epäilevänä: ”Ei perkele, pojat. Tehän taidatte jotenkin vedättää minua?

No, eihän me tunnustettu mitään ja jatkossa siirryimme kaikki olut & lonkerolinjalle. Esimiehemme väsähti tuona iltana varsin poikkeuksellisesti meitä muita aikaisemmin, vaikka olimmekin kaikki nautiskelleet juomia aivan samaan tahtiin – eräs kuitenkin meitä muita enemmän.

Seuraava aamu Tukholmassa ei kuitenkaan ollut meille kenellekään se kevään paras aamu, mutta sehän onkin jo toisen tarinan arvoinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.