keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Erilaisia asiakkaita



Myyntiedustajana vähittäiskauppoja kiertäessäni huomasin, että kauppiaiden joukossa oli muutamia todella erikoisia henkilöitä. Oli useita sellaisia, jotka uuden edustajan ensimmäistä kertaa tavatessaan pistivät tämän lujille tai ainakin tekemään jotain odottamatonta.

Eräässä helsinkiläisessä K-Marketissa ensimmäistä kertaa käydessäni, minulle kerrottiin että ajankohta oli väärä, koska kauppias tapasi tähän aikaan ottaa pienet päiväunet eikä häntä saisi häiritä. Palatessani takaisin parin tunnin kuluttua uudelleen, kauppias otti minut vastaan, mutta esitellessäni kampanjaamme hän keskeytti minut sanoen: ”Kipaisepa poika tuonne kadun toiselle puolelle katsomaan, millä hinnalla tuo kilpailija näitä tavaroitasi kauppaa”. Kun en heti lähtenyt, hän tokaisi vihaisesti: ”No, riminää nyt! En jouda tässä koko päivää Sun kanssas kauppaa tekemään.” Minäpä siis kipaisin katsomaan kilpailijan hinnat kadun vastakkaiselta puolelta ja palatessani kaupat voitiin viedä päätökseen.

Keskisellä Uudellamaalla sijaitsevassa T-marketissa kauppiaalla oli tapana ensimmäistä kertaa uutta edustajaa tervehtiessään nykäistä tämä lujalla otteella itseään kohti ja ottaa edustaja vastaan todeten, että ”Äläpä nyt sentään päälle tule.”

Eräässä keskusliikkeessä ostajalla oli tapana kysyä uudelta edustajalta: ”joko Sinulla on meidän kanta-asiakaskortti?” Ja jos vastaus oli, että ”ei ole”, niin korttihakemuksen joutui täyttämään ennen kuin kaupanteko jatkui. Tämä oli minun ensimmäinen kanta-asiakaskorttini, mutta minulla vieläkin tämä kyseinen kanta-asiakaskortti ja käytän sitä myös aktiivisesti.

Kerran eräässä T-marketissa Hämeenlinnan lähistöllä käydessäni, satuin tulemaan kauppaan kauppiaan mielestä sopimattomaan aikaan: hän oli paloittelemassa lihaa suurella lihakirveellä. Aloin kuitenkin kertoa kampanjoistani kauppiaan paloitteluhommista häiriintymättä. Silloin kauppias karjaisi: ”etkö sä per**le usko!” ja ajoi minut ulos lihakirvestä ilmassa heilutellen. Ihan hetkeen en tähän myymälään palannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.