tiistai 30. joulukuuta 2014

Matkarakastaja

Tapio on eräs oman tarinansa ansaitseva reppurikollegani.

Tulin kyseiseen yritykseen monta vuotta Tapion jälkeen ja perin häneltä paljon asiakkaita hänen siirtyessään vastuullisempiin avainasiakaspäällikön tehtäviin. Tapion kanssa tuli siis kuljettua aluksi tiiviisti yhdessä hänen vanhoissa asiakkaissaan esittelykierroksella sekä myöhemmin erilaisissa asiakastilaisuuksissa ja saunailloissa.

Tapio oli rakentanut erinomaiset ja luottamukselliset suhteet kaikkiin asiakkaisiinsa, joten hänen jälkeensä oli helppo jatkaa myyntiryhmän parhaana myyjänä. Kaikkiin asiakkaisiin en kuitenkaan päässyt (tai edes halunnut päästä) yhtä läheisiin suhteisiin, kuin Tapio. Tämä johtui siitä, että Tapio oli poikamies ja käytti kaikki mahdolliset tilaisuudet uuden naisen iskemiseen. Aika monet naispuoliset asiakkaat olivatkin olleet Tapion kanssa hyvin läheisissä tekemisissä. Tapiolla oli uskomaton tapa saada lähes kaikki naiset kiinnostumaan itsestään, vaikka omasta mielestäni häntä ei mitenkään komeaksi voinutkaan sanoa – tavallisen näköinen, mutta äärimmäisen fiksu ja sanavalmis kaveri.

Yksi Tapion vakio tempuista oli tunnistaa naisen parfyymi, siinä Tapio oli todellinen ekspertti. Hyvin harvoin hän arvasi tuoksun väärin ja silloinkin onnistui perustelemaan miksi näin kävi. Kaikki naiset olivat tästä tempusta hyvin imarreltuja ja otettuja. Hyvä tuoksumuisti oli Tapion ehdoton vahvuus.

Tapio oli aina äärimmäisen kohtelias ja todella hyvä keskustelija. Tänellä oli erittäin laaja yleissivistys ja hän osasi keskustella asiasta kuin asiasta asiantuntemuksella. Tarinoita ja vitsejä pulppusi Tapion pohjattomasta tarinalaarista muutoinkin, mutta viinan kanssa vielä vilkkaammin. Keskustelutaidon Tapio hallitsi useammalla kielellä – tämä tuli ulkomaanmatkoillamme todettua. Matkoille lähdettäessä Tapio tapasi muistuttaa meitä muita: "Muistakaa pojat, että vaikka kaikki parturit on huoria, niin kaikki huorat EIVÄT OLE partureita."

Amerikan matkan aikaan sattui olemaan Tapion syntymäpäivä. Edellisenä vuonna oli ensimmäisen kerran valittu Miss Amerikaksi tumma nainen: VanessaWilliams ja lähikaduilla päivysti upea maksullinen nainen, joka näytti kovasti samannäköiseltä. Tapio yritti useana iltana ostaa häneltä seksiä, mutta hinta oli hänestä liian korkea ja siitä tämä tumma kaunotar ei tinkinyt. Keräsimme kaveriporukalla synttärikolehdin ja kerroimme ko. naiselle, että haluamme järjestää kaverillemme synttäri yllätyksen.

Tapion nukkuessa menimme huoneeseen, nainen riisuutui ja hyppäsi Tapion päälle alasti hajareisin laulaen samalla "Happy Birthday". Tapio heräsi hämmästyneenä ja ilahtui kovasti lahjastaan: "Menkäähän pojat pois, meillä on vähän tekemistä". Tapio todella osasi arvostaa lahjaamme.

Kysyin kerran Tapiolta, montako naista hänellä on ollut ja Tapio arvioi heitä olleen yli 300 – hän ei tosin muistanut kaikkia, mutta muisti aina paikat jossa temput oli tehty. Tämä oli helppo uskoa, kun olin monta vuotta seurannut Tapion nopeaa ja tehokasta toimintaa naisrintamalla: parhaana päivänä hänellä oli kolmekin naista saman päivän aikana. Tapio ei koskaan ollut mikään häveliäs mies, vaan hän saattoi tuoda naisen yhteiseen hotellihuoneeseemme ja naida vaikkapa oman firmamme uutta tuotepäällikköä minun ”nukkuessani” vieressä.

Tapio ei aina ollut kovin korrekti gentlemanni. Kerran Tapio vei naisen kotiinsa ja aamulla, kun piti lähteä töihin, hän sanoi tälle: ”Mä heitä sut himaan”. Autotallin luona hän sanoi naiselle: ”Voi, vitsi. Mä unohdin avaimet ylös. Venttaa tässä hetki." Näin sanoen hän käveli talon läpi ja samalla ulos takaovesta, jonka kautta hän pääsi huomaamatta sivukadulle jättämänsä auton luo. Jälkeenpäin Tapio vain naureskeli; "Kuinkahan kauan se misu siinä tallin edessä venttaili, ennen kuin tajusi lähteä himaansa?"

Vaikka Tapion naiset olivatkin pääsääntöisesti sieltä kauniimmasta päästä, mahtui joukkoon myös niitä vähemmän kauniita. Tapio kun noudatti tiukasti ohjetta, jos ei muuten irtoa, niin nostetaan ikää ja lasketaan tasoa. Joskus hän päätyi vanhempien eikä niin kauniiden naisten seuraan. ”Kaikki ne on samanlaisia, kun ne makaa mun vieressä alastomana ja hikisinä aktin jälkeen, pää mun rintakarvoitukseni päällä.” totesi Tapio.

Usein ihmettelin, kuinka kauan Tapio moista tahtia naisten kanssa jaksaa ja viitsii, mutta kyllä sitä vaan nuorempana jaksaa ja viitsii. Toiseen työpaikkaan siirryttyäni kuulin usean vuoden jälkeen, että Tapio oli mennyt naimisiin ja osasi nykyään keskittyä olemaan hyvä perheenisä. Hyvä näin, vaikka Tapio oli toki yksi, joka piti pitkään yllä perinteikästä kaupparatsun matkarakastajan mainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.