maanantai 1. joulukuuta 2014

Saint Helier - Jerseyn saari

Eräs palkintomatkamme vei myyntiryhmämme Englannin kanaalissa, lähellä Ranskan rannikkoa sijaitsevalle mutta Iso-Britannialle kuuluvalle Jerseyn saarelle. Saari oli meille kaikille tuttu silloin televisiossa pyörivästä englantilaisesta rikossarjasta nimeltä Bergerac. Saarella oli käytössään oma valuutta (Jerseyn Punta) ja saarella puhuttiin sekä enlantia että ranskaa. Jerseyn saari oli todella luonnon kaunis ja pääkaupunki Saint Helier täynnä upeaa, vanhaa arkkitehtuuria.

Hotelliksi päämiehemme oli varannut kaupungin parasta eli Hotel Pomme D' Or. Palvelu oli parasta mitä missään hotellissa olen ikinä saanut; aamupalalla oli jopa jokaisella pöydällä oma tarjoilijansa, joka kaatoi lisää kahvia, paahtoi leipää tms. mitä vain halusit ja pyysit.

Vierailumme pääkohde oli Hornimans Teen tuotantolaitos, jossa tutustuimme teen valmistukseen ja saimme uusia eväitä myyntimme lisäämiseksi. Suomessa myytävä tee valmistettiin kuitenkin tuolloin Lontoon tehtaalla, jonka kapasiteetista kertoo jotakin se, että Suomen vuosimyynti valmistui siellä yhdessä päivässä. Suomessa tosin juotiin tuolloin varsin vähän teetä yhtä henkeä kohden verrattuna vaikkapa Englantiin.

Päämiehemme lahjoitti meille muistoksi käynnistämme pienen, mutta painavan pronssisen lohikäärmepatsaan (Hormimans Tean logo on lohikäärme), joka oli pakattuna pieneen jalustastaan lukittuun laatikkoon. Tuorein myyntimiehemme Tapio sai tehtäväkseen viedä lohikäärmeen käsimatkatavaranaan Suomeen.

Lentokentällä matkatavaroiden läpivalaisussa Tapio jäi lohikäärmeineen tullimiesten piirittämäksi ja häneltä vaadittiin puulaatikon avaamista - no avaimethan eivät kuitenkaan olleet Tapiolla, vaan jo taxfree -puolelle menneellä myyntijohtajallamme Raimolla. Tapio joutui siis odottelemaan, kunnes Raimo saatiin kuulutettua paikalle avaamaan laatikko. Molemmat ehtivät onneksi kuitenkin aivan viime hetkellä koneeseen - lohikäärme mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki mitä näet ympärilläsi on joku myynyt - muista tämä, niin osaat paremmin arvostaa myyntiä.